Wednesday, 11 May 2016

HALAL FOOD IN MILAN


Assalamualaikum wbt.....


Terdapat banyak jugak kedai makanan halal tapi ummi nak kongsikan yg kami pergi je ye... smg ianya dpt membantu dan menjadi rujukan uolsss jika berkunjung ke Milan...:)



1) I GEMELLI PIZZA & KEBAB

Kedai ne dekat je dgn hotel kami, Hotel Brunelleschi... bila google, kedai ne ranking no 1..:)




2) YOU PIZZA

Kedai ne pun dekat je dgn hotel kami....





fresh betul oren jus dia



tgk tu.. gebu btl pizza dia...



mushroom kat pizza dia pun besar2..




3) MAJESTIC CAFE

Kedai ne terletak di Via Dante, pedestrian street di Pusat Bandar Milan... 





aneka pilihan gelato




4) CAFFE DANTE

Kedai ne juga terletak di Via Dante...




Sementara tunggu makanan sampai, dorg akan bg olive dan chips as appetizers.. 



pizza yg mcm dh hangus sikit heehe



Spaggeti aglio olio seafood



mushroom soup



aiskrim chocolate dan vanila



Dessert ne dpt free sbb order lmbt smpi sikit... org kiri kanan kitorg dh dpt makanan..kitorg x dpt lg sdgkan kami yg dtg dulu... disebabkan rs bersalah yg amat jadi dorg bg dessert ne tanda minta maaf..:)




5) PIZZA KEBAB DI CAIROLI

Kedai ne area Via Dante.. owner dia org egypt... 





kenyang btl mkn kebab dia nih...







6) HOMMUS CUCINA LIBANESE

Kedai ne terletak di depan stesen keretapi di Lake Como.. kebab lebanon.. sdp... lupa pulak nk amik gmbr sbb ms tu dh lapar sgt jd terus ngap je hehe



Oklah wassalam.



11.05 mlm,
Al Sadd, Doha



No comments:

Post a Comment

SANAH HELWAH SALSABILA

Assalamualaikum wbt... Selain celebrate birthday salsabila di Doha ms bulan Ramadhan yg lepas, kami juga raikan birthday salsabila...