Tuesday, 18 July 2017

IFTAR & BIRTHDAY PARTY


Assalamualaikum wbt...


Bulan Ramadan yg lepas, kami berpeluang utk mengadakan majlis berbuka puasa di teratak kecil kami di Al Sadd, Doha...

Antara tetamu yg hadir ialah kawan2 yg duduk satu bangunan apartment kami tu dan juga kawan2 shift Mr Zauji...

Kat bawah ne juadah2 yg disediakan... ada yg kami masak dan ada yg kwn2 bwk dari rumah... alhamdulillah banyak sangat makanan..


Selain majlis berbuka, kami juga celebrate birthday Salsabila... walaupun ms tu lagi sebulan birthday salsabila tapi disebabkan salsabila nak celebrate dgn kawan2 dia di alsadd so kami layankan aje...






Antara goodies yg disediakan Salsabila utk kawan2nya... 


Birthday cake for birthday girl...


Tapi kesian kat salsabila sbb ms mjls tu boleh pulak demam.. jadinya muka tak happy sgt.. padahal sblm tu seronok plan mcm2 utk kwn2 dia.. kesian dia..




Kat bawah ne ummi bergambar dengan kak Rozi.. akak ne dh 10 tahun dok Qatar.. dh super duper senior.. kak Rozi dan husbandnya En Hisham selalu menjadi tempat rujukan bg org2 baru yg dtg ke bumi Qatar ne.. masa ummi dan Salsabila baru smpi Qatar, merekalah yg banyak bantu kami.. semoga Allah kurniakan sebaik2 ganjaran buat mereka sekeluarga...Aamiinn


 Nelah kwn2 dari Malaysia yg menjadi peneman di kala berjauhan dengan keluarga.. 




Yang ne pulak majoriti shift sama dgn Mr Zauji... ada jugak family dorg masa ne berada di Malaysia..  

Apapun sgt seronok dapat menjamu kwn2 berbuka puasa... hilang penat memasak bila dorg makan dgn seleranya...

Sepanjang ummi berpuasa di Doha, selang 2 hari mesti ada kwn2 buat mjls berbuka.. jadi kami lebih banyak berbuka bersama2 kwn2 drpd berbuka kat rumah sendiri... 

Oklah sampai sini dulu...wassalam.


Guan Village,
11.06mlm


Tuesday, 11 July 2017

SALAM AIDILFITRI 1438H


Assalamualaikum wbt...


Tak terlewat utk ummi ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin kepada semua kaum muslimin muslimat di mana jua anda berada...

Sekejap je ms berlalu.. terasa Ramadhan yg lalu mcm mimpi je hadirnya.. ne pun Syawal x lama lg pun akan berlalu huhu

Ummi dah plan ms 2 minggu kat Doha hrtu nak kerap update blog tp x sempat jugak rupa2nya.. busy bebenor..

Entry yg lain akan ummi cerita psl aktiviti Ramdhan kami di Doha ye...

Oklah raya tahun ne tema baju kami warna pink+maroon... plan asal nak pki baju batik yg dibeli di Terengganu tp last minit cancel... sudahnya baju batik tu ummi pakai masa raya kedua..



Family potrait family ummi di melaka... tahun ne siapa sangka pic raya kami abah dn opah sudah tiada... sedih sgt bila teringat... selalu complete je..:(


Kat bwh ne pulak kami beraya dgn family mentua di Puchong... tahun ne boleh pulak terlupa nak tangkap gmbr ramai2.. so pic yg ada ms tengah bermaaf-maafan ne je huhu..

k.long n k.aee dan mak abah

kemain lg peluk nenek tu.. nak pau duit raya lebih ler tu hik hik


Walid ngusik salsabila kena salam lama sikit sbb bnyk buat salah kat walid huhu

Pic bawah ne pulak pic iman n family di Malaysian Hall, London.. baru lps solat raya ne.. kebetulan k.angah ada meeting di London so dorg beraya lah di sana...:)



Raya kedua kami beraya di kampung walid di Tedong, Merlimau... seronok sgt sbb ramai yg balik... 

Raya ketiga smpi kelima kami beraya di Kuala Kangsar, Perak...

Oklah until now... daaaa....


Dalam suka ada duka,
Rindu pada yg tiada...
Al Fatihah



Guan Village,
10.18 mlm



SANAH HELWAH SALSABILA

Assalamualaikum wbt... Selain celebrate birthday salsabila di Doha ms bulan Ramadhan yg lepas, kami juga raikan birthday salsabila...