Thursday, 26 May 2016

TB: MELBOURNE 2012 (PART 3)


Assalamualaikum wbt.....


                        Balik dr Warrnambool, kami menginap kat homestay area St Kilda... 


1) St Kilda

Kami berpeluang utk pergi ke Esplanade Market yang berlatarbelakangkan pantai St Kilda yg mana terdapat banyak gerai-gerai kecil yg menjual pelbagai barang seperti produk kayu, fridge magnet, lukisan, baju dan mcm2 lagi..

Ummi sempatlah beli tabung kanggaroo utk Salsabila dan sedikit cenderamata buat kenang-kenangan..













2) Prahran Market

Sebelum balik ke Malaysia, k.long, k.ngah, abg izmir dan k.aee sempat cuci mata dan beli brg di Prahran Market..

Kami yg lain tak pergi sbb dua org budak kecik tu dh start tak sihat... cuaca sejuk yg amat..


























Maka berakhirlah percutian kami di Melbourne... Sebenarnya kami ada plan nak pergi Phillip Island tp disebabkan salsabila dan iman tak sihat jd kami batalkan je niat nak ke situ.. 

Kami pun bertolak balik Malaysia sehari lebih awal..

Dalam flight pun, Salsabila tak berhenti-henti menangis selama 7 jam tu.. adehhh... badan tak selesa ler tu demam... hidung ng pipi salsabila pun merah mcm udang kena bakor... masa tu ummi cakap taubat dah tak nak pergi oversea time winter hehe tp mulut je ckp tak nak.. tp dlm hati ckp lain pulak hehe

Oklah wassalam..


Nota: Panas-panas berdengkang kat Qatar ne, teringat pulak masa sejuk beku kat Melbourne....:)



TB: MELBOURNE 2012 (PART 2)


Assalamualaikum wbt...


Kami meneruskan perjalanan ke Warrnambool dan singgah di:


1) Apollo Bay 

Apollo Bay adalah kawasan tepi pantai yg sangat cantik.. ianya terletak di kaki bukit Otways..

Tapi kami hanya lepak tak sampai satu jam je di situ sbb terlalu sejuk... nak makan pun takde selera... last2 kami makan kat dlm Starex je.. huhu



suka bebenor Salsabila nih..


sejuk2 tuh ada pulak parrot kat situ


2) The Twelve  Apostles

Kami menuju ke Warrnambool dengan menyusuri sepanjang jalan Great Ocean Road. Selain Apollo Bay, kami juga berkesempatan utk melihat The Twelve Apostles yang merupakan koleksi batu kapur di pantai Port Campbell National Park.


                                        






3) London Bridge (London Arch)

  Dulu London Bridge ne bercantum.. tp sekarang dah runtuh disebabkan hakisan... 

ne gambar london bridge sblm runtuh - sumber google

ne gambar london bridge yg dh runtuh dan terpisah





my father in law





sejuk yg amat...



On the way ke Warrnambool, GPS telah membawa kami masuk jalan-jalan ke ladang-ladang omputeh nih hehe dapatlah tgk biri2 yg memutih mcm kapas kat ladang dan dapat melihat lembu-lembu Australia yg gebu gebas hehe



















4) Logan's Beach

Di Warrnambool kami pergi Logan's Beach... rasa nak tercabut lutut menahan sejuk...















Ini pulak gambar kami depan homestay di Warrnambool..


my mother in law

k.aee

k,ngah n iman

dapat jugak amik gmbr 10 org



budak comel bergambar atas katil

posing di luar rumah

Walaupun ternampak cahaya matahari di situ, tp cuaca sejuk sampai ke tulang...:)



Sejuk beku Melbourne,
Doha, Al Sadd


SANAH HELWAH SALSABILA

Assalamualaikum wbt... Selain celebrate birthday salsabila di Doha ms bulan Ramadhan yg lepas, kami juga raikan birthday salsabila...