Monday, 29 June 2015

YOU ARE THE ONE

Assalamualaikum wbt....

Masa anniversary hr tu walid ada bagi ummi lagu... hehe best senikata lagu tu..  lagu tu tajuk dia You Are The One by Raef...

I thought of this before over a million times
Who would've ever thought that it would be our time
I just know it, cause you're the one
It ain't a selfish love, when I'm with you
You remind me of Allah, and so I know it's true
I'll just say it...you're the one
Won't you be my BFF (best friend forever) and ever?
Won't you be my partner after this world?
We'll see it, when we believe it together
Dreams are meant to be, cause you're the one for me
I never thought that I would ever feel this way
I ask Allah to bless you every single day
I'll just say it, cause you're the one...
And when times are tough and we're got the world to see
Standing right beside you is where i want to be
I just know it.....You are the one
I prayed about this just over a million times
Who would ever thought that I could call you mine?
I just know it, cause you're the one
And when there's gray in our hair and we've not much to do
I want to spend the rest of my days with you...
Oh don't you know it?
You are the one... you are the one......
Oh won't you be the one?


Romantik tak walid? hehe walid tak pandai nak cakap ayat bunga2 macam orang lain.. tapi takpe.. cukuplah lagu ne menceritakan segalanya....:)



                                                            my cinta hati....


Wassalam.

13 Ramadan 1436H/30 Jun 2015
Al Sadd Doha, Qatar



Saturday, 27 June 2015

RAMADAN KAREEM 1436H

Assalamualaikum wbt...

Hari ne dah 10 Ramadan... sekejap je fasa pertama bulan Ramadan berlalu... 

Alhamdulillah tahun ne ummi merasa sambut Ramadan di perantauan... dan yang paling best lebih kurang 15 jam kami berpuasa degan suhunya purata 45-50 degrees.. erk, pengsan... hehe tapi alhamdulillah setakat ne berjaya puasa sampai habis.. hehe

Anak ummi, salsabila pun puasa tapi 9 jam je dia puasa.. lebih kurang sekerat hari jelah... kira ok la tu kan... salsabila baru 5 tahun..puasa 9 jam tu pun merupakan latihan yg bagus utk dia puasa penuh tahun depan dan seterusnya.. InsyaAllah

Dan puasa tahun ne ummi berjaya siapkan sendiri juadah berbuka dan sahur dari A to Z... walid dan salsabila order je ng ummi nak makan apa hehe kalau dulu kat malaysia semua mak dah siapkan masak.. yelah dulu ummi keje.. jadi balik keje mak dah siap masak.. ummi tukang hidangkan je..hehe skrg ne dah dok jauh haaa buatlah semua sendiri huhu



Tak sangka berjaya buat apam balik.. amacam, terliuq x? hehe


Ne aiskrim utk salsabila sbg upah berjaya puasa selama 9 jam...

Kat sini ada juga bazar Ramadan walaupun x besar mcm kat malaysia tu tp ummi tak pernah pulak g.. dahler cuaca panas..hehe dan confirm harga mahal.. baik masak sendiri..puas hati... ummi terfikir napeler kat Malaysia dulu tak buat je kuih muih sbgi juadah sampingan utk berbuka... ini tak mesti nak beli... kadang2 bukan sedap pun...

Emm, kat qatar kitorg berbuka pukul 6.30 ptg dan sahur pd pukul 2.30 pg... waktu Subuh masuk pd pukul 3.15 pagi..

Adalah menjadi kebiasaan sebelum berbuka, pihak berkuasa akan menembak menggunakan meriam menandakan masuknya waktu berbuka..selepas itu barulah azan akan dikumandangkan... ummi selalu tgk dorg tembak meriam kat tv je.. nak dekat2 berbuka tu ummi mesti dok depan tv nak tgk dorg tembak meriam hehe

Lagi satu specialnya Ramadan di Qatar ne ialah masa 17 Ramadan nnt akan ada 'geranggau' dimana kanak2 akan berkumpul dan pergi dari satu rumah ke satu rumah utk dapatkan duit dan gula-gula.. hehe tapi ummi tak berkesempatan untuk mengalami 'geranggau' tu sbb 13 Ramadan nnt ummi dan family dah balik Malaysia untuk menyambut Syawal...:)

Semalam kitorg kat sini ada potluck berbuka.. seronok juga.. sambil2 berbuka tu kitorg saling bertanya di antara satu sama lain dah packing brg lom nak blk Malaysia hehe minggu depan ramai yg dah start balik Malaysia termasuklah ummi sekeluarga... eiiii tak sabarnya... masing2 seronok bukan main lg.. mcm budak2 sekolah yg dok hostel nak balik kg lagaknya hehe


Ne antara juadah berbuka potluck semlam...

Oklah, jumpa lagi next entry... wassalam




HAPPY 6TH ANNIVERSARY

Assalamualaikum wbt...

Sudah lama tidak menulis blog... hehe ummi busy sesaje walaupun surirumah je pun..:D Kadang-kadang mood nak taip belum mai.. actually, banyak yang nak diceritakan tapi malas nak taip hehe

Baru-baru ne pada 26.6.2015 adalah anniversary ummi dan walid.. alhamdulillah dah 6 tahun dah (26.6.2009-26.6.2015).. how time flies... 

Tahun ne of course lah anniversary yg paling special sbb celebrate di perantauan hehe

Walid n salsabila surprisekan ummi... dorg cakap nak keluar sekejap nak beli baju raya salsabila.. tp ummi mcm pelik pulak tak pernah-pernah pulak kalo nak beli baju raya walid g berdua ng salsabila... pandai ke cari saiz hehe tp ummi layankan jelah...

Ummi pun duduk2 kat rumah layan cerita jejak rasul 2013.. best jejak rasul tu sbb citer pasal Ramadan di tiga tanah suci...:

Tak lama lepas tu walid n salsabila pun balik.. bukak je pintu salsabila ckp tadaaaa.. hehe rupa2nya walid n salsabila g beli bunga n kek sempena anniversary kitorg.. hehe alhamdulillah... tapi yg best tu salsabila pilih kek olaf.. ngatkan pilih kek love ke.. hehe baru ummmi nak fefeeling romantika de amor ahaksss...

Terharu juga dengan cuaca yg panas, walid n salsabila sanggup keluar untuk surprisekan ummi hehe

Haritu juga walid cakap ummi tak payah masak untuk berbuka puasa.. walid dh order nasi arab.. nyum2.. jadi haritu ummi gantung senduk tak payah masak hehe

walid pun bagi ummi hadiah perfume utk ummi..emm, wangi:)



Semoga Allah menguatkan lagi kasih sayang kami suami isteri... bersama di dunia dan sudah tentu di syurga juga.. aamiinnnn

SANAH HELWAH SALSABILA

Assalamualaikum wbt... Selain celebrate birthday salsabila di Doha ms bulan Ramadhan yg lepas, kami juga raikan birthday salsabila...