Saturday, 21 January 2017

SANAH HELWAH TO ME ~ 20 JANUARI


Assalamualaikum wbt...




Ya Allah.... 
Panjangkanlah dan berkatkan lah umurku...
Agar lebih lama dapat ku mentaatiMu...
Jadikanlah kehidupan ini sebagai ladang...
Moga di akhirat kelak ku mengutip hasilnya...

Ya Allah... 
Tambahkanlah amalanku di saat bertambah usiaku...
Jadikanlah cahayaMu yang bersinar menyinari jalanku...
Rehatku adalah rantaian zikir...
Rantai yang ku kalungkan pada leherku...
Sebagai tanda cintaku pada Mu...

Ya Allah...
Engkau tidak mensia-siakan segala usahaku...
Mencari haruman Syurga ciptaanMu...
Tempat rehat dan nikmat abadi...

Aamiinnnn...:)



Bertambah lagi umur tahun ini...
9.21 pm...
Guan Village...


Sunday, 1 January 2017

TAMAN EKSTREM TASIK CHINCHIN


Assalamualaikum wbt.....


Minggu lepas, kami berpeluang mandi manda di Taman Ekstrem Tasik Chinchin, Jasin...

Sebenarnya family abg ipar yg plan nak pergi situ...kami follow je hehe dorg dh selalu pergi situ..

Bayaran masuk utk dewasa RM10 dan kanak-kanak RM5.... kat situ pun xde crowded sgt dgn pengunjung... relak je... biasanya kalo tempat mandi manda ne penuh sesaje dgn org kan..

Sebelum mandi, posing dulu...... kat situ kalo nak bermalam pun boleh juga...







Kami yg terawal sampai di sini jadinya masa ne tak ramai org sgt... masa kami nak blk dlm pukul 1 ptg tu org dh start rmi.. kebetulan ada pihak yg buat family day di situ...


Salsabila seronok sgt main air.....


Wan Teh Salsabila pun seronok mandi...



Oh ya...kat situ pun boleh bwk makanan luar... kami bwk maggi goreng dan roti celup telur.... family abg ipar pulak bwk nasi goreng, roti sardin dan teh o...




Oklah smpi di sini je dulu... wassalam...



Sesekali menyelam minum air klorin,
4.18 pm,
Guan Village


SANAH HELWAH SALSABILA

Assalamualaikum wbt... Selain celebrate birthday salsabila di Doha ms bulan Ramadhan yg lepas, kami juga raikan birthday salsabila...