Sunday, 13 August 2017

SANAH HELWAH SALSABILA



Assalamualaikum wbt...


Selain celebrate birthday salsabila di Doha ms bulan Ramadhan yg lepas, kami juga raikan birthday salsabila di Guan Village (family ummi) dan Bangau Street (family walid)...

Dengan family Bangau Street kami celebrate kat Sushi tempat favourite Salsabila di 101 mall, Puchong..





Dengan family Guan Village pulak, kami celebrate kat Pine and Dine Restaurant, Melaka.. ne tempat yg sama kami celebrate besday mak yg lepas..













 
Walid je xde masa ne...sbb cuti dah habis huhu




Yang ne pulak wanteh wish kat atas bukit mana ntaah..dah x ingat...hehe

Start tahun ne no more toys as a present hokeyyyy.. tahun ne salsabila dapat hadiah yg sungguh bermanfaat.. terima kasih kepada semua yg bagi hadiah n celebrate birthday salsabila... untung sgt anak tu... alhamdulillah:)


Oklah wassalam..



4.02 petang,
Guan Village.



Saturday, 12 August 2017

TAFSIR AL-QURAN


Assalamualaikum wbt..


Baru-baru ne ummi beli Tafsir Al-Quran secara online Kat IG datin norhafizahsaad... kalau nak tahu tafsir Al-Quran ne bukan tafsir yg mcm biasa kita beli kat kdi tu... bagi ummi tafsir ne sungguh luar biasa.. hehe apa yg luarbiasa tu?

Oklah yang menariknya tentang tafsir Al-Quran ne ialah:

1) Dah siap tagging pelbagai doa dan ayat-ayat ruqyah... best sgt.. mcm2 doa ada contohnya doa seri muka, doa anak nak exam dll..









2) Terdapat khatam tracking dibahagian atas Al-Quran.. ianya dapat membantu kita utk khatam Al-Quran dalam sebulan terutamanya khatam dalam bulan Ramdhan





3) Telah disembur dengan wangian minyak attar dari Dubai..


Macam-macam cover tafsir Al-Quran ada.. ummi beli cover pintu Kaabah.. cantik sgt... kalau ada yg nak cover swarovski pun ada... dan harga pun boleh tahan...:)



Satu ketika dulu, ummi pernah berdoa moga2 adalah hamba Allah yg rajin buatkan tagging ayat-ayat dan surah2 dalam Al-Quran yg elok dibaca dan diamalkan... nak buat sendiri mmg malas huhu Nah tup tup ada org jual dh siaap tagging2 tu hehe apalagi terus je beli walaupun harga boleh tahan.. tp bagi ummi harganya sgt berbaloi kalo nak dibandingkaan dengan apa yg kita dapat dan boleh amalkan hingga ke akhir hayat... besar pahala kan hamba Allah yg buaat usaha yg nampak sedikit tapi pulangannya lumayaan sbb dia memudahkan para pembaca Al Quran dan selagi org amalkan dia akan dapat paahala non stop... Subhanallah... Semoga Allah mengurniakan sebaik2 ganjaran kepadamu wahai hamba Allah...aamiinn..:)

Oklah sampai sini je.. jgn lupa intai2 IG hamba Allah tu ye.. wassalam

~xoxoxo~

Santainya hujung minggu
2.23 ptg,
Guan Village..


Friday, 11 August 2017

SELAMAT BERTUGAS BUAT UMMI


Assalamualaikum wbt....

Diam tak diam dah nak dekat 3 minggu ummi dh start keje semula... sekejap je cuti 3 tahun dah habis huhu

Ramai yang tanya apa perasaan bila dh start keje blk ne? Ummi cakap ok jelah... yelah dah lama cuti so fresh n bersemangat ler kan nak bekerja hehe


First day lapor diri..

Maka bermulalah episod setiap mlm gosok baju/tudung... tiap2 mlm fikir esok nak pakai baju apa hehe tulah org perempuankan.. bab baju dan tudung mmg nak perfect je.. dan bab yg paling mls sekali ialah bangun pagi huhu lemau btl kena bangun pagi ne... masa jd surirumah perasaan bangun pagi tu lain sikit.. sbb seronok nak buat keje rumahkan.. kali ne bangun pagi sbb kena keje n hadap komputer huhu

Sejak keje ne mmg ternanti2 hari sabtu dan ahad.. nak lepak kat rumah puas2 hehe

 Dalam 6.30 pagi ummi dah bertolak pergi keje.. kalo lmbt sikit sure jemmm..

Biasanya dalam pukul 6-6.15 ptg ummi dh sampai rumah dah.. 

Oh ya 2 minggu sebelum start keje hrtu, Salsabila dah naik van utk ke sekolah... senang sikit hati ummi dh jumpa org yg sesuai utk hantar dan amik dr sekolah... kalo tak bendaler tu yg paling ummi risau sbb dok terfikir cmne Salsabila nak kesekolah... bayarn rm80 sebulan utk sek pagi dan sek ptg.. kawasan kampung mmg bayarannya murah sikitkan.. alhamdulillah..


Oklah untill now.. wassalam.


xoxoxo



2.43 ptg,
Guan Village


SANAH HELWAH SALSABILA

Assalamualaikum wbt... Selain celebrate birthday salsabila di Doha ms bulan Ramadhan yg lepas, kami juga raikan birthday salsabila...