Wednesday, 19 October 2016

AWAL MUHARAM DI BLACKPOOL


Assalamualaikum wbt...

Keluar dr theme park, kami terus balik ke hotel.. rehat dan solat....

Lebih kurang pukul 3.30 ptg mcm tu kami keluar blk... nak jelajah Blackpool... kami naik tram kat simpang jalan yg berdekatan dgn hotel kami... 

Tak ingat harga tiket brp sorg tp valid 24 jam tiket tu...

Kami singgah beli souvenir dan amik gambar...


Blackpool tower
 Di sepanjang Blackpool ne ialah kawasan tepi pantai.. tu yg bertambah2 sejuk tu... kami x turun pun ke pantai... tgk dr kejauhan je.. 



Salsabila dh x larat nak jln.. kenalah walid dukung... umi x larat nak dukung huhu


Tahun ne kami baca doa akhir dan awal tahun dalam tram.. sempat juga mendoakan mereka yg semua dlm tram tu dikurniakan petunjuk hidayah kenal Pencipta.. Smg makbul doa ummi ne... Aamiinn


Cantik sungguh view waktu senja matahari terbenam... Subhanallah...


Gambar di bawah ne betul2 buat kami terpegun sbb di kejauhan kami nmpk dua keadaan yg berlaku dgn izin Allah iaitu di sebelah kanan keadaan matahari terbenam..dan sebelah kiri hujan turun dengan lebatnya.. nampak tak awan hitam berkumpul di sebelah kiri.. Subhanallah... Jika Allah menghendaki sesuatu maka ianya akan berlaku...


Sedap btl aiskrim kat Blackpool ne.. yummehhhh...


Dah puas jalan2 dan shopping souvenir, kami terus pergi dinner nasi beriani... alhamdulillah boleh tahan sedap...

Dah kenyang, kami naik tram dan terus blk hotel... huhuh pengsan seharian berjalan...

Oklah setakat ne dulu ye... banyak lg entry nak tulis lg lepas2 ne hehe wassalam



11.27pm,
Riyal bertukar Pound,
Al Sadd, Doha
  

Tuesday, 18 October 2016

BLACKPOOL THEME PARK


Assalamualaikum wbt....

Di Blackpool, kami menginap di hotel The Scala... 

K.ngah dh siap2 booking 2 bilik... abg izmir duduk bilik sorg.. lg satu bilik kami dok berlima...

view dpn hotel...



ummi, walid dan caca tido katil ne.. nasib baik semua kurus2 muahahaha

 k.ngah ng iman tido kat bunk bed ne

khusyuk tgk tv..

posing kat ruang tamu hotel di ground floor


Selepas breakfast, kami jalan kaki menuju ke theme park yg berdekatan dgn hotel kami menginap ne... dlm 10 minit dh sampai...

Sepanjang berjalan kaki tu kejap2 bhenti amik gambar..


ne view depan hotel...



panjang betul kereta nih.. kalo kat Msia raja-raja je pakaikan..







sejuk yg amat.. tangan semua masuk poket..

kat tempat org dlm gmbr tu berdiri ialah tebing.. bawah tu pantai dan air laut

ne view kat jalan raya luar theme park


Ok setelah berjalan lebih kurg 10 minit, kami pun sampai theme park..

Setelah dpt tiket, kami pun masuklah kedalam.. 









yg paling enjoy bdk duorg ne lah... main tak hengat..








naik mini roller coaster...
 Walaupun tak berhenti2 berjalan tp setitik peluh pun xde.. hehe sejuk kemain mencengkam tulang...






Rezeki Salsabila dgn Iman dpt donut besarrrr... Jenuh lah ummi ng walid bwk blk donut Salsabila ne ke Doha...huhu






Ms ne tgh beratur.. Salsabila dgn Iman nak naik kereta... anak mat salleh tu suka nau tgk donut atas kepala walid dan abg izmir...hehe

vroomm...vroomm











Naik kuda pulak....






Takde daya nak naik roller coaster tu... rs nak tercabut nyawa kalo naik huhu

Oklah..nnt sambung lg ye... theme park Blackpool ne sama je mcm theme park tempat lain kan... tp bg Salsabila dan Iman tu mcm first time g theme park... walaupun dh bnyk theme park dorg dh jelajah...seronok bebenor... seronok jd budak2 kan.. enjoy sajeeee...:)

Wassalam.


10.49pm,
Riyal bertukar Pound,
Al Sadd, Doha

SANAH HELWAH SALSABILA

Assalamualaikum wbt... Selain celebrate birthday salsabila di Doha ms bulan Ramadhan yg lepas, kami juga raikan birthday salsabila...