Saturday, 11 January 2020

DOHA METRO

                                                     
                                                                   Assalamualaikum wbt....

      Entry kali ne ummi nak story pasal Doha pulak... Dah lama rasanya tak cerita pasal Doha...

Oh ya...sekarang ne Doha dah ada metro.. senang sikit.. kalau malas nk drive bolehlah naik metro...

Destinasi pertama yg kami pergi dengan menggunakan kemudahan metro ialah Doha City Centre (shopping mall)..


Bas ne merupakan kemudahan untuk ke stesyen metro.. driver bas akan pickup penumpang di bas stop yg telah disenaraikan..

Kami tak naik bas.. kami bawak kereta dan parking area stesyen metro tu. senang nnt nak balik rumah...


Ne stesyen metro yang kami naik.. Stesyen Oqba Ibn Nafie... 


 Masa kami naik masa tu adalah musim panas.. itu adalah jadual metro beroperasi musim panas...




Kami beli tiket single journey- gold club ala-ala bisnes class hehe agaknya time ne harga promo tiket.. tu yg murah agaknya tu.. harga tiket ne ialah utk one way ye..




Untuk ke Doha City Centre, dr stesyen Oqba Ibn Nafie kami akan turun stesyen ke 8 iaitu stesyen DECC..


Untung masa ne kami bertiga je yg ada dalam area gold club.. santai habis.. hehe




Oklah.. so sesiapa yg bercuti ke Doha,Qatar bolehlah naik metro.. nak2 lagi musim panas.. tak kuasa nak naik kereta kan..:)


Sekian...wassalam.


No comments:

Post a Comment

JAPAN TRIP - TOKYO

                                                                                                                                          ...