Sunday, 26 January 2020

JAPAN TRIP - TOKYO

                                                       
                                                       
                                                          Assalamualaikum wbt.....

Cuti sekolah tahun lepas, Salsabila pergi bercuti ke Jepun bersama-sama dengan Mr Zauji dan family belah mentua...

Trip kali ne ummi tak dapat join.. mcm biasalah sebab closing akaun.. tak dapat nak cuti... huhu

Jadinya ummi ne melayan jelah gambar yang Mr Zauji dan kak ipar hantar thru wasap...

Oleh kerana trip ne adalah satu kenangan yang akan menjadi memori untuk dikenang kelak, maka ummi masukkan lah dalam blog ummi ne...

Trip Jepun ne adalah dari 7/12/2019 sehingga 14/12/2019..

 Salsabila dan family mentua menaiki ANA Airlines dari KLIA dan turun di Haneda Airport...


Masa ne ramai-ramai hantar dorg ke KLIA.. nasib baik xde drama airmata.. hehe maklumlah ne first trip salsabila pergi yang ummi tak join..



luggage salsabila

Seronok sangatlah masa ne budak berdua ne.. tak sabar nak sampai Jepun.. k.aee (k.ipar) cakap seat dorg ne dah siap2 tagging food halal.. so nnt senang lah cabin crew tu nak hantar makanan...


Mr Zauji pulak bertolak dari Doha, Qatar ke Jepun dengan menaiki Qatar Airways dan turun di Narita Airport..




Lepas dah settle urusan immigresen dan amik luggage, Mr Zauji terus beli tiket train - Narita Express (QAR112-currency Doha) ke Shinagawa untuk ke apartment... 


Pada mulanya Mr Zauji sesat salah naik train.. lepas tu keluar dari train tu dan tukar platform.. baru ok hehe kesian Mr Zauji awal-awal dah sesat.. tapi kalau travel, sesat tu perkara biasa..huhu




Ini adalah view dalam apartment di Tokyo.. selesa bangat...









posing depan apartment
Yang join trip ne ialah k.ngah, abg izmir (husband k.ngah), k.aee, Mr Zauji, Salsabila dan Iman (anak k.ngah).. ibu/ayah mentua, k.long(k.ipar) dan ummi tak join.. 

Lepas Mr Zauji dah check in apartment, lepak2 sekejap lps tu terus naik train pergi Haneda Airport.. tunggu yang lain2 sampai especially Miss Salsabila tak sabar nak jumpa walid..


Ha ne dua beranak dah dapat jumpa..

Sebelum sampai apartment , dorang singgah Lawson beli onigiri, soba, sandwich dan lain2.. Lawson ne dekat je dgn apartment yg dorg stay..


Perbezaan masa Malaysia dengan Jepun ialah Jepun cepat 1 jam..

Mr Zauji cerita masa nak tido malam tu, Salsabila ada nangis sekejap.. rindu ummi ler tu.. selalu berkepit je dengan ummi huhu masa tu ummi pun rasa sunyi betul bila salsabila xde.. sedih bangat huhu

Pagi esok tu dorang jalan-jalan area Tokyo je.. melayankan budak2 berdua tu nak beli squishy kat Harajuku..






Baru first day dah macam2 shopping..














Singgah makan ramen area Asakusa...










Kat Asakusa ne kalo google ada temple Buddha yang famous kat situ.. ramai pergi utk amik gambar..


Yang ne salsabila cakap aiskrim sandwich.. jalan sikit je, makan lebih huhu



Oklah setakat ne dulu ye.. wassalam.

~xoxo~

No comments:

Post a Comment

JAPAN TRIP - TOKYO

                                                                                                                                          ...