Assalamualaikum wbt...
Bahan A
2 cawan susu segar
8 keping roti putih
Bahan B
4 sudu makan gula halus
2 sudu makan mentega
2 biji telur ayam
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu makan tepung jagung
Bahan C
2 sudu makan kismis hitam
Bahan D (Sos Kastad)
1 tin susu cair
2 sudu makan tepung kastad
2 sudu makan gula
Gambar sebelum masuk oven...
Yang ne gambar puding dh ready utk di makan...
Cara-caranya:-
1) Koyakkan roti dan rendam dalam susu selama 30 minit dalam loyang.
2) Kacau dan gaul rata bahan B.
3) Masukkan kismis dan tuangkan ke dalam loyang yang mengandungi roti tadi.
4) Bakar lebih kurang 30 minit ataupun sehingga masak. Kalau nak tau dh masak ke tak, cucuk puding roti tu dengan lidi atau garfu... kalau bersih je lidi/garfu tu maksudnya dh masak ler tuh...
5) Gaulkan bahan sos kastad dan masakkan di atas api yang sederhana kecil.
6) Tuangkan sos di atas puding semasa menghidang.
Selamat mencuba:)
Dapur Salsabila,
Al Kinana Street,
Al Sadd, Doha
No comments:
Post a Comment