Friday, 21 September 2018

BALADNA FOOD INDUSTRIES


                                                       Assalamualaikum wbt...


Kali ne ummi bersiaran di Malaysia pulak...hehe

Macam biskut.. kejap sana kejap sini....

Alhamdulillah kami telah selamat sampai di Malaysia Isnin malam yg lepas...

Kalo ikutkan flight sebenar kami Ahad malam.. tetapi disebabkan ummi tak berapa sihat (demam+cirit birit) jadi kami postponed flight balik lewat sehari....

Lagipun walid pun tiada di Doha masa tu... kena outstation ke Adelaide, Australia selama 3 hari... so tunggu walid sampai Doha, esok tu baru kami balik Malaysia..

Sampai hr ne jetlag tu masih ada lagi.. dah dua hari ummi dan salsabila bangun lambat.. nasib baik ler sekolah dan ofis dekat huhu

Oklah... semasa di Doha ada beberapa tempat yang kami sempat pergi sebelum walid outstation.. antaranya Baladna Food Industries..

Di BFI ne merupakan tempat memproses produk tenusu keluaran Qatar...


Hanya datang dengan family sahaja yang dibenarkan masuk.. 











Antara produk tenusu keluaran BFI Qatar ialah:



















Sebenarnya produk tenusu keluaran Qatar ni masih baru.. sebelum ne kebanyakan produk tenusu import dari Saudi..

Ummi dapatlah rasa susu coklat.. boleh tahan sedap..

Lembu-lembu yg sedang diperah susunya melalui mesin

Oklah setakat ne dulu ye.. wassalam.



Susu segar dari ladang,
Al Khor, Qatar


No comments:

Post a Comment

BALADNA FOOD INDUSTRIES

                                                       Assalamualaikum wbt... Kali ne ummi bersiaran di Malaysia pulak...hehe Macam...