Saturday, 7 December 2019

PART 1: KOTA LONDON



Assalamualaikum wbt....


Hai semua...

Lama sungguh ummi tak update blog.. last update hujung tahun lepas... masa nak masuk new year.. 
busy sgt dgn urusan dunia.. sedar2 dah nak hujung tahun dah... cepatnya masa berlalu skrg kan..

Tapi mcm biasalah salah satu faktor lama tak update blog ialah lupa PASSWORD huhu

Tak kan habis masalah lupa password ne.. nasib baiklah Mr Zauji ada menyelamatkan password ummi.. mcm biasalah hehe

Oklah entry kali ne ummi nak cerita pasal musafir kami ke kota London.. ne adalah kali kedua kami melancong ke Kota London.. cumanya kali ne kami bawak mak n adik ummi sekali.. mcm biasalah setahun sekali mmg bawak dorg g berjalan..

Trip kami ne ialah dr 2 Feb till 6 Feb 2019.. 2 hari sebelum ke London kami lepak Doha dulu.. 

Kami sewa homestay area Archway milik Mr Mustafa.. alhamdulillah selesa.. ummi ada amik gmbr homestay tu tapi cari dlm harddisk xde pulak.. kalau jumpa nnt ummi share pic ye..

Homestay yg kami duduk tu dekat jugak dgn stesyen subway.. kalo nak naik bas utk ke town pun boleh.. tunggu je seberang jalan berhadapan homestay tu.. cumanya kami hanya jumpa bas utk ke town jelah.. bas nak balik area homestay tu kami x jumpa pulak huhu 

Di london kami pergi ke tempat2 yg famous atau wajib dikunjungi oleh pelawat..


1) London Eye

Bolehlah kalau nak naik london eye tu.. lebih kurang mcm kat fun fair tu.. kami x naik pun.. bergambar je..




Tak ramai org pun kat area ne masa tu.. maybe bukan cuti sekolah.. sebab biasanya rmi je org..






Pondok telefon warna merah ne mmg familiar dgn london.. kalo teringat pondok telefon warna merah ne mmg confirm teringat london.. oranglah kata..



2)  Tower Bridge

Kat sini pun tempat wajib bergambar.. area sini ramai orang..













3) Big Ben

Masa ne boleh pulak Big Ben tgh renovate.. adik ummilah frust sbb x dpt tgk.. so bergambar jelah dgn big ben yg tgh di renovate tu..





Oklah nanti ummi sambung cerita lagi ye..

 Wassalam.



No comments:

Post a Comment

JAPAN TRIP - TOKYO

                                                                                                                                          ...